Ληξη του αυτόνομου Ραδιοφώνου Ιωαννίνων

Ξεκινήσαμε το εγχείρημα μας το 2010 μέσα στο κλίμα της αντιεξέγερσης του 2008 και των “νέων” τότε μέτρων. Υπήρχε ουσιαστικά συμμετοχή από μέλη όλων των συνιστωσών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού τοπικού κινήματος καθώς και αργότερα κάποιων μεμονωμένων συντρόφων της πιο “ελευθεριακής” αριστεράς.

Με την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ραδιοφώνου οι εκπομπές από μέλη του αλλά και άλλων όπως και πολιτικών ομάδων θα αγγίξουν τις 20 σε ένα καθημερινό ζωντανό πρόγραμμα. Όλοι οι παραπάνω συμμετείχαν μια φορά το μήνα στην συνέλευση προγράμματος.

Από την αρχή και για όλο το διάστημα της λειτουργίας μας δεν σταματήσαμε να δημοσιεύουμε κινηματικό υλικό που μας έστελναν ομάδες, τόσο στο website μας  όσο και σε άλλα μέσα. Επίσης ήμασταν παρόν σε εκδηλώσεις στα πλαίσια της εκπομπής "προοίμιο", με ελάχιστες εξαιρέσεις να μην συμβαίνει αυτό για τον μοναδικό λόγο η έλλειψη χρόνου και διαθεσιμότητας.

Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του ραδιοφώνου επιλέξαμε να αναστείλουμε όλες τις λειτουργίες. Σε αυτό το βήμα οδηγηθήκαμε γιατί καταλάβαμε ότι σαν δομή είχαμε φτάσει στο σημείο να διαχειριζόμαστε και αναπαράγουμε το υλικό από όλες τις κινηματικές ομάδες των Ιωαννίνων χωρίς εμείς να βρίσκουμε χρόνο να παράξουμε το υλικό που επιθυμούσαμε.

To site έχει αναστείλει την λειτουργία του, όμως το περιεχόμενο θα διατηρηθεί.

Πέρα από τον προσωπικό κόπο μελών του ραδιοφώνου, αναγνωρίζουμε σε αυτό το υλικό μια ιστορική αξία για τον κινηματικό χώρο των Ιωαννίνων τα τελευταία 5 χρόνια (2011-2016) με αποτέλεσμα να ελπίζουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που θέλουμε την διατήρησή του.

Σίγουρα το ραδιόφωνο είναι μια εικόνα από το παρελθόν του τοπικού κινηματος και ελπίζουμε όχι ξανά στο μέλλον του. Όχι, γιατί αισθανόμαστε ψυχολογικά άσχημα που δεν τα καταφέραμε αλλά γιατί όντως με αυτό το πλαίσιο που θέσαμε, πιστεύουμε ότι το εξαντλήσαμε. Ελπίζουμε πάντως κάποιος να μας πάρει υπόψιν στο μέλλον και να συμπράξουμε οπλισμένοι μαζί με κάποια συμπεράσματα από το τέλος του “αυτόνομου ραδιοφώνου Ιωαννίνων”.

Οι ανάγκες δεν έπαψαν να υφίστανται για αυτό και οφείλουμε όλοι να  οργανώνουμε άμεσα και έμπρακτα το να είμαστε μια εικόνα από το μέλλον. Γι αυτό και κάποια από τα μέλη του αυτόνομου ραδιοφώνου συνεχίζουν την δράση τους στο νέο εγχείρημα REBEL KOLLECTIV το site του οποίου θα είναι σύντομα στον αέρα!!

Ιωνάννινα Οκτώβρης 17


Website Security Test